Mercimekli Börek
Çoğu insanın alışık olmadığı tatlardan biridir.Ağzının tadı bilen bu böreği yapar yer hatta kendi yemekle kalmaz çevresindeki insanlara da yapar yedirir.Öncelikle yine belirtmem gerekir ki mercimekli böreği ilk defa teyzem yaptığında yemiştim.Aslında ne öğrendiysem mutfak ile ilgili %50'sini teyzemden öğrenmişimdir.Lafı çok fazla uzatmadan tarife geçeyim
Malzemeler
5 adet yufka
Yeşil mercimek
1 Soğan
Dereotu
Baharat
Sıvı yağ
Yumurta
Süt
Susam ve Çörek otu
Yapılışı
Öncelikle işe yeşil mercimekleri haşlamakla başlıyoruz.(haşlandıkça çıkan siyah köpüğü almayı unutmayın) Soğanı ince ince kıyıp kavurmaya başlıyoruz .hafif pembeleşen soğanların üstüne haşlanmış mercimeği de ekleyip ikisini bir kavuruyoruz. Ocaktan almadan önce baharatları ekleyip, altını kapatıp, ince kıyılmış dereotunu ilave edip kenarda soğumaya bırakıyoruz. O sırada yufkaları dörde bölüp sıvı yağ ve süt ile hazırladığımız sostan sürüyoruz ve soğuyan mercimekleri de koyup sıgara böreği sarar gibi sarıyoruz.(Aslında köşeli bir biçimde sarıyoruz aşağıda nasıl görünmesi gerektiği ile ilgili fotoğraf var) Üstüne sadece yumurtanın sarısını sürüp susam ve çörek otu serpiştirip 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar tutuyoruz.Ilık yada sıcak servis lezzetli oluyor ama soğukta hiç fena değil artık orası size kalmış.