Ballı Tavuk Sote
Bir akşam yine tavuk sote yapacaktım o kadar çok yemiştim ki artık tavuğa donüştüm diyebiliriz neyse tavuğu dolaptan çıkarıp sıcak tavaya attım onlar kavrulurken içimden acaba krema yerine süt koysam işe yararmı diye düşündüm ve denedim sonra dedim hazır süt koymuşken balda koyayım ya mükemmel olacaktı yada rezalete dönüşüp çöpe gidecekti. Tabi sizde taktir edersinizki mükemmel oldu diyebilirim her insanın damak tadı farklıdır o yüzden iş sizde bitiyor baharatlarda tuz, karabiber,pulbiber ile sınırlı kalmayın elinizin altında hangi baharat varsa kullanın bu o yemeğe yakışmaz demeyin inanın lezzetine lezzet katar
- Kuşbaşı Şeklinde doğranmış tavuk
- Yarım çay bardağı süt
- 1-2 yemek kaşığı bal
- Küçük soğan(isteğe bağlı)
- Sivri biber
- Sarımsak
- Baharat
Yapılışı
Öncelikle tavamızı ocağa alıp ısınmasını bekliyoruz çünkü eğer tavayı ocağa koyar koymaz tavukları koyarsak tavuklar hem lezzetini kaybedecekler hemde sulanacaklardır biz bunu istemiyoruz. O yüzden tava ısındıktan sonra kendi yağında 5-6 dk kavuruyoruz. Ardından ince ince doğranmış soğan, biber ve sarımsağı ekleyip bir süre daha kavuruyoruz.Rengi altın sarısına yakın bir renk aldıktan sonra yarım çay bardağı süt ile baharatları ekleyip tavukların sütü çekmesini bekliyoruz. Tavuklar sütü çektikten sonra bal ekleyip 1 dk boyunca tavukları ezmeden karıştırıyoruz.Ve Ballı Tavuk Sotemiz hazır Afiyet olsun