Krepten Pasta

Krepten pasta olmaz demeyin bal gibi de olur.Önemli olan kendinize güvenip yeni tarifler keşfetmek.siz siz olun hiç bir zaman tariflere bağlı kalmayın,tarifler sadece size yol göstersin.Bugün dünyaca ünlü şeflere baktığınızda hangileri tarife sadık kalıyor her şefin kendine özgü spesiyali vardır.Yada diyelim ki tarife sadık kaldı ve yemekte bir sorun çıktı kendi doğaçlamasıyla ortaya yeni yemek çıkartabilir.Aslında bu izlediğim Ratatouille filminde de geçiyor filmin ana kahramanı olan fare bir bölümde doğaçlama yapıyor ve çorba çok beğeniliyor filmde geçen bir cümlede çok dikkat çekici '' Herkes yemek yapabilir '' sadece kendinize güvenin ve içinizden geleni yapın.İlk denemenizde başarısız olduğunuzda vazgeçmeyin yeter ki.

Krepten Pasta


Krep İçin;                                                                     

3 su bardağı un
3 su bardağı süt
3 yumurta
Kakao
Yarım çay kaşığı vanilya
Birer çimdik tuz ve şeker


Krema İçin;
2 paket kremşanti

Üzeri İçin
Çikolata Sosu

Yapılışı
Öncelikle krep hazırlar gibi hazırlıyoruz sadece normal krepten farkı içine kakao ilave etmemiz.Krepler düzgün bir şekilde olmalı ve ince olmalılar.Pişirdiğimiz krepleri kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.O sırada biz kremşantiyi çırpıp kenara bırakıyoruz.Soğuyan krepleri düz bir tabağa alıyoruz Bir krepten koyuyor sonrada kremşantiden böyle böyle bitiriyoruz en sonunda çikolata sosunu üzerinde gezdirip dinlenmeye bırakıyoruz.Ve tarifimiz hazır.

Not: İsterseniz kremşantiyi de çikolatalı yapabilirsiniz o sizin damak zevkinize kalmış bir şey :)






Bu blogdaki popüler yayınlar

Mercimek Çorbası

Ballı Tavuk Sote