Tiramisu...

  Tiramisu denilince ilk aklıma teyzem gelir bu lezzetli mi lezzetli tatlıyı ilk, o yaptığında yemiştim (Tahminimce 11 yaşlarındaydım).Tadı hâlâ ilk günki gibi damağımdadır. Tiramisu'nun original halinde kedi dili mascarpone peyniri ve kahve likörü kullanılmakta ama Türkiye'de yapılan tiramisuda hazır kek kalıbı labne peyniri ve nescafe kullanılmakta.Senin yediğin hangisi diye soracak olursanız tâbiki de türk usulü tiramisu...


Malzemeler

> 1 paket hazır kek(pasta tabanı)
> 1 çay bardağı sıcak su
> 1 yemek kaşığı granül kahve
> 1 tatlı kaşığı toz şeker
> 200 gram labne peyniri
> 2 su bardağı süt
>  5 yemek kaşığı toz şeker
> 3 yemek kaşığı un
 > 1 adet yumurta sarısı

Üzeri İçin> Kakao ve kahve

Yapılışı

Tiramisunun kremasını hazırlamak için; toz şeker, un, süt ve yumurta sarısı karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı soğumaya bırakın. Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın. Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Pastanın diğer katını kahveli karışımla ıslatın ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek krema katının üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın. Kakaoyu ve kahveyi pastanın üzerine eleyin ve buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır olacaktır.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Krepten Pasta

Mercimek Çorbası

Ballı Tavuk Sote