Gaziantep Yöresel Yemekleri
Bugün sizlere Gaziantep yöresinin birbirinden ayrı 4 lezzetini listeledim. Tabi bu 4 lezzet dışında daha çok yemek var ama biz 5 tanesini ele aldık. Eeee boşuna dememişler Gaziantep doğunun Parisi diye...
Şimdi isterseniz Gaziantep'in en ünlü 4 yemeğini tanıyalım;
Hedik
Hedik
Keşkeye benzetilen ama aslında keşkekle pek de alakası olmayan bir Antep yemeğidir. İçindeki nohut ve buğdaya kuş üzümü eşlik eder. İçine et ya da tavuk konularak da servis edilir ancak siz en iyisi sadesiyle başlayın. Böylece Gaziantep mutfağına giriş yaparken hiç zorlanmazsınız. Hedik gibi akıp gider lezzetler.
Firik Pilavı
İnsanoğlunun lezzet peşinde koştuğunun en bariz göstergelerinden bir tanesidir firik pilavı. Buğday başakları olgunlaşmadan kesilir ve kabukları yakılır. Ardından ayıklanarak müthiş bir lezzet bazı elde edilir. Etli servis edilecekse içindeki etin but eti olması gerekmektedir.
Pirpirimaşı
Semizotunun Gaziantep versiyonudur pirpirim. Gaziantep dışında pek çok şehirde yapılır ama en güzelini Gaziantep'te yersiniz. Pirpirim aşının en önemli özelliği kuru semizotlarından hazırlanıyor olmasıdır. Bir tabak yerken diğer tabağa yönelmeniz de işte bu yüzdendir. Öyle lezzetlidir bu meret.
Semizotunun Gaziantep versiyonudur pirpirim. Gaziantep dışında pek çok şehirde yapılır ama en güzelini Gaziantep'te yersiniz. Pirpirim aşının en önemli özelliği kuru semizotlarından hazırlanıyor olmasıdır. Bir tabak yerken diğer tabağa yönelmeniz de işte bu yüzdendir. Öyle lezzetlidir bu meret.
Katmer
İncecik açılmış hamurun içine bol bol bol bol Antep fıstığı, kaymak ve şeker. Verin fırına nar gibi kızarsın. Oldu size katmer. İsteyen üzerine biraz daha kaymak koyar, isteyen Antep fıstığıyla süsler. Yemeklerden sonra yenilir ama yemekten önce dayanamayıp yiyeni de çok olur.